class="post-template-default single single-post postid-2323 single-format-standard wp-custom-logo wp-embed-responsive unselectable aa-prefix-despr-">

Cum poti sa calmezi o persoana anxioasa ?

Cum poti sa calmezi o persoana anxioasa ?

Daca ai un prieten, cunostinta sau chiar o persoana din familie care se confrunta cu stari anxioase este destul de neplacut.

Cu toate acestea, poti sa calmezi o persoana anxioasa, spunandu-i anumite cuvinte de incurajare prin care se va linisti.

Este destul de dificil sa calmezi o persoana anxioasa, dar daca sti ce sa ii spui, vei reusi sa-l faci sa se simta mai bine.

cum sa calmezi o persoana anxioasa

Trebuie sa iti alegi cu atentie cuvintele atunci cand incerci sa calmezi o persoana anxioasa.

Daca nu spui ceea ce trebuie, il vei face sa se simta mai rau si starile acestuia de anxietate sa devina mai prezente in mintea lui.

Este foarte important sa ii vorbesti calm, sa nu te panichezi si tu la randul tau, o imbratisare poate fi si ea bine venita.

Fa-l sa simta ca esti aproape de el, il susti si nimic rau nu ii se poate intampla pentru ca tu, esti langa el.

7 lucruri linistitoare prin care poti calma o persoana anxioasa
  • Te ascult / Sunt aici langa tine – Chiar daca suna banal, aceste cuvinte te vor ajuta sa calmezi o persoana anxioasa.
  • Ce pot sa fac pentru tine ? – Oferindu-te sa faci ceva pentru o persoana anxioasa, aceasta va avea linistea preluarii controlului situatiei.
  • Haide sa ne plimbam putin si sa vorbim despre asta – Plimbarea, aerul curat si faptul ca are cui sa isi spuna starile, va linistii acea persoana.
  • Pot sa te imbratisez ? – Va simti ca iti pasa de el/ea si ca se poate baza pe ajutorul tau. O imbratisare conteaza foarte mult in astfel de situatii.
  • Sunt aici pentru tine, indiferent de situatie – Din noi, ii vei oferii incredere si siguranta.
  • Te pot ajuta cu sfaturi sau doar vrei sa te ascult ? – Unii nu vor sa auda aceleasi sfaturi primite de la multi oameni.
  • Nu stiu exact ce simti, dar sunt langa tine – Siceritatea este importanta, o persoana anxioasa stie ca nu poti simti exact ceea ce simte ea.

Nu acuza o persoana anxioasa, nu ii spune ca exagereaza, atata timp cat tu nu ai trecut prin asa ceva si nu ii intelegi starile.

Nu vei face decat sa ii faci mai mult rau si acesta te va evita, pierzandu-si increderea in tine.

cum sa calmezi o persoana anxioasa

Asculta-l si lasa-l sa vorbeasca cat mai mult, chiar daca nu intelegi neaparat starile pe care incearca sa ti le explice.

Este forate important pentru o persoana anxioasa sa aiba cui sa-i spuna starile prin care trece.

Cand vrei sa calmezi o persoana anxioasa, tine cont de sfaturile de mai sus si cu siguranta il vei face sa se simta mai bine

Nu rade niciodata de un om anxios, depresiv sau cu atacuri de panica, poti fi in locul lui si nu iti va placea deloc.

Sursa de inspiratie: https://psych2go.net/

Despre Anxietate

despreanxietate.ro este un blog bazat pe anxietate, atacuri de panica, depresie si religie. Vorbim detaliat despre toate acestea, despre cum putem sa trecem peste ele si din ce cauze apar.

Leave a Reply

Back to top
error: Content is protected !!