class="post-template-default single single-post postid-39 single-format-standard wp-custom-logo wp-embed-responsive unselectable aa-prefix-despr-">

Stari si simptome ale anxietatii

Stari si simptome ale anxietatii

Stari si simptome ale anxietatii si atacurilor de panica. Aceste stari si simptome sunt dificil de gestionat de catre o persoana.

Pentru inceput, este important de stiut ca atacul de panica si starile anxioase se pot manifesta diferit de la persoana la persoana, in functie de gradul de severitate.

stari si simptome ale anxietatii


Simptomele si senzatiile unui atac de panica sunt foarte asemanatoare cu cele ale unui infarct, ceea ce evident ii va accentua starile celui ce sufera acest atac de panica, mai ales daca este pentru prima data cand se confrunta cu asa ceva.

Stari si simptome ale anxietatii
FOARTE IMPORTANT de stiut este faptul ca in timpul unui atac de panica, starea proasta se poate mentine de la 10-20 de minute pana la cateva ore ( in functie de „puterea” cu, care se manifesta asupra pacientului ). In schimb, in cazul unui infarct, acesta se va produce in 5-10 secunde de la aparitia simptomelor. 

PS: Pe mine personal, acest fapt m-a ajutat foarte mult cand am suferit de anxietate si atacuri de panica, dupa ce treceau cateva secunde, un minut, ma linisteam cat de cat stiind ca este din nou „doar” un simplu atac de panica.

stari si simptome ale anxietatii

Bun, haideti sa vedem concrect, care sunt simptomele si senzatiile unui atac de panica:
  • palpitatii si/sau dureri in piep;
  • uscarea gatului;
  • stare de lesin / pierderea controlului asupra propriului corp;
  • stare accentuata de neliniste si frica;
  • depersonalizare – ca si cum nu ai mai fi tu in corpul tau;
  • dificultati respiratorii – nu in toate cazurile – eu nu am avut acest simptom;
  • amortirea / tremurarea membrelor superioare si inferioare (de regula, doar pe o parte)

Cam acestea sunt senzatiile pe care le avem in timpul unui atac de panica !

Despre Anxietate

despreanxietate.ro este un blog bazat pe anxietate, atacuri de panica, depresie si religie. Vorbim detaliat despre toate acestea, despre cum putem sa trecem peste ele si din ce cauze apar.

One thought on “Stari si simptome ale anxietatii

Leave a Reply

Back to top
error: Content is protected !!